Bucovineni vestiți

Nu există restaurant în țară unde să nu se mănânce castraveți și varză de Milișăuți

Localitatea Milișăuți este o așezare bucovineană, din Depresiunea Rădăuților, cunoscută în toată țara prin roadele hărniciei oamenilor săi. Oameni așezați, molcomi, muncitori nevoie mare, respectuoși, cu multă considerație față de legi și frică de Dumnezeu.
 

Într-o discuție avută mai demult cu Mircea Laurus, primarul comunei, am aflat multe lucruri, pe care mi le-a spus cu mare mândrie; și-l înțeleg perfect. „Să știți că nu există restaurante, chiar și în cele mai mari orașe din țară, în care să nu se mănânce castraveți și varză de Milișăuți. Iar oamenii umblă după aceste produse pentru că sunt ecologice, de foarte bună calitate, mult apreciate de consumatori, dar și pentru aspectul lor plăcut”. Deși au trecut ceva ani, cred că și acum primarul Laurus mi-ar repeta și chiar întări cele spuse atunci. Și ar avea perfectă dreptate. La București, Făgăraș, Brașov și la Târgu Jiu am mâncat castraveți de Milișăuți. La restaurantul din Târgu Jiu era bucătar-șef un bucovinean de-al nostru care mi-a spus cu mândrie că șeful restaurantului în care lucra a mers până la Milișăuți după castraveți. El primise de-acasă un bidonaș cu castraveți de Milișăuți, din care și-a servit și șeful. I-au plăcut atât de mult, încât i-a recomandat și patronilor restaurantelor din jur. Dar unii milișăuțeni, care au foarte multe asemenea produse, și-au amenajat adevărate magazine în fața porților. Te îmbie cu ce-ți dorește inima: castraveți, verzi și murați, roșii, gogonele, hrean. Ardei grași și iuți, unii puși în borcane, gata murați, numai să-i pui pe rafturi, în cămară pentru iarnă. Sunt mulți maeștri și în așezarea produselor în aceste borcane la murat. Și, cum acestea te îmbie și-ți fac cu ochiul, dacă treci pe lângă ele, trebuie să cumperi. Din discuția avută cu o vânzătoare de asemenea produse, din centrul localității Milișăuți, am aflat și numele acelora care le comercializează: Daria Cozminiuc, Alexa Simniuc, Petru Siniuc, Ortensia Strenciuc, Titiana Laurus, Trandafira Prisăcaru, Ileana și Anca Sauciuc. Ultimele două au și două tarabe în piața agroalimentară din municipiul Rădăuți (foto). Atât de frumoase și îmbietoarea sunt produsele oferite de ele, încât cumpărătorii se înghesuie să le cumpere. Despre amabilitatea celor două vânzătoare, ce să vă mai spun! Este la superlativ și cred că de acest lucru este „vinovată” numai mama; iar fetele au învățat bine de la ea. Dacă treceți și prin această localitate bucovineană, opriți puțin mașina, admirați produsele și…cumpărați !

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: