Municipalitatea nu are bani pentru protecția împotriva virusului „West Nile”

Autoritățile locale sucevene nu pot să efectueze lucrări de amploare în scopul stârpirii țânțarilor din spațiile publice, din cauză că nu există un contract cu o firmă specializată, dar și a absenței fondurilor necesare.
 

Primarul Ion Lungu a declarat ieri, într-o conferință de presă, că anual ar fi nevoie de circa 300.000 de lei și că, în acest scop, de la 1 ianuarie 2011 va fi majorată taxa unică de salubritate. „Noi nu avem astăzi un contract pentru dezinsecție, care este atât de necesar, mai ales având în vedere și această nouă problemă cu țânțarii și virusul West Nile. În perioada următoare vom organiza o licitație, iar în noile condiții va fi majorată și taxa unică de salubritate la un nivel acceptabil pentru populație, deoarece, pentru a face lucrări suplimentare, trebuie să avem și bani la buget”, explică ocupantul fotoliului din Areni. Dl Lungu susține că o soluție de micșorare a numărului de țânțari constă în eliminarea apei de la subsolul blocurilor, motiv pentru care face apel la vidanjare, prin intermediul firmei de utilități comunale ACET. „O mare problemă o constituie umiditatea de la subsolul blocurilor, responsabilitatea revenind sută la sută asociațiilor de proprietari. Sigur, noi nu ne vom spăla pe mâini, vom lua legătura cu ACET, să vedem care este cauza acestor infiltrații și să punem la dispoziție vidanje”, a conchis primarul Ion Lungu. În perspectiva deschiderii noului an școlar, municipalitatea suceveană a declanșat deja o campanie de stârpire a insectelor din unitățile de învățământ. Pe fondul invaziei de țânțari, căpușe și gândaci, de la bugetul local, în acest sens este alocată suma 100.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: