Un singur medic vrea casă în municipiul Suceava

Un singur medic rezident, dispus să profeseze la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou”, a depus o cerere pentru obținerea unei locuințe de serviciu în municipiul Suceava.
 

Vasile Rîmbu, directorul unității spitalicești, ne-a spus că medicul este din Fălticeni și că ar vrea să se mute în capitala județului. „Fondul locativ pentru medicii specialiști dispuși să se angajeze la Spitalul Județean este suficient. Nu vă ascundem faptul că pentru noi vor fi prioritare cererile care vin din partea medicilor care vor să profeseze în UPU și ATI. În momentul de față aceste secții sunt deficitare și avem nevoie de personal”, ne-a declarat Vasile Rîmbu. Directorul Spitalului Județean a adăugat că programul de acordare a locuințelor de serviciu se adresează și medicilor din Republica Moldova și Ucraina care ar fi dispuși să-și desfășoare activitatea la Suceava. „Ne dorim ca medicii noștri să nu plece la muncă în străinătate, pentru că sunt specialiști foarte buni. Însă dacă aceștia vor pleca, atunci vom fi nevoiți să le dăm casele specialiștilor din Republica Moldova și Ucraina pentru a-i determina să vină și să trateze bolnavii Sucevei”, a spus Vasile Rîmbu. El a precizat că medicii trebuie să depună cererile pentru locuințe la secretariatul Spitalului Județean. Amintim că și municipalitatea este dispusă să le ofere locuințe medicilor specialiști care doresc să profeseze în Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: