PRM Suceava cere verificarea și confiscarea averilor ilegale

„Nicăieri în lume nu se poate aduna atâta, într-un timp scurt și într-o tară săracă cum este România”, arată vicepreședintele județean, Vasile Cerlincă
 

Organizația Județeană Suceava a Partidului România Mare îl critică pe președintele Traian Băsescu, care a venit cu mâna goală în județ, la inaugurarea primei case ridicate după inundațiile de la sfârșitul lui iunie 2010. Vicepreședintele Vasile Cerlincă spune că în Bucovina există obiceiul ca, „de casă nouă”, să se facă un cadou, mai ales că familia cu pricina avea locuința goală. „Eu știu că, în Bucovina, de casă nouă, nu se merge cu mâna goală. Putea dl Băsescu să fi adus un cadou, un frigider, un televizor, pentru că știa că vine la inaugurare, iar în casa respectivă nu era nimic”, subliniază dl Cerlincă. El dezavuează și poziția președintelui României care, unei femei cu 9 copii, care își deplângea sărăcia, cerând ajutor, i-ar fi răspuns interogativ: „Dar care român este bogat?”. „Bogați sunt dl Băsescu, cu familia sa, cu fiicele cu mașini și case de zeci și sute de mii de euro și cu fratele care are afaceri suspecte. Bogați sunt miniștrii PD-L Berceanu, Videanu și Udrea, precum și toată șleahta portocalie, potrivit declarațiilor de avere (…). Aceștia au avioane, elicoptere și iahturi, iar pensionarii nu găsesc bani pentru o pâine și o sticlă de lapte, iar la iarnă nu vor putea plăti nici factura la încălzire”, reliefează Vasile Cerlincă. El mai spune că este bine că UNPR strânge semnături pentru impozitarea cu 0,5% a averilor afișate, întrebându-se însă de ce nu și cu un procent mai mare…, „pentru că este de unde”. Dl Cerlincă face cunoscut că PRM este de acord cu demersul în cauză, menționând, însă, că formațiunea pe care o reprezintă nu se va opri doar la acesta. „PRM cere controloarea provenienței acestor averi, iar acolo unde se impune, confiscarea lor. Multe dintre aceste averi sunt făcute prin furt, pentru că nicăieri în lume nu se poate aduna atâta, într-un timp scurt și într-o tară săracă cum este România”, este de părere Vasile Cerlincă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI