O parohie și-a descoperit proprietatea în parc

Singurul parc din zona centrală a municipiului Câmpulung Moldovenesc, aflat lângă Casa de Cultură, nu aparține integral, de fapt, localității.
 

Parohia ortodoxă „Sf. Nicolae” a descoperit documente doveditoare care atestă că deține 7 ari de teren în zona parcului. Practic, gardul dintre Biserica „Sf. Nicolae” și parc ar trebui să fie mutat la jumătatea parcului. Parohia nu are însă o astfel de pretenție, ci a propus autorităților locale mai multe variante de soluționare a situației. Preotul Ilie Macar, reprezentantul parohiei, a avansat și varianta unui schimb de terenuri, astfel ca parcul să rămână așa cum este acum, iar parohia să aibă în altă parte unde să facă o construcție nouă. Noua construcție ar urma să găzduiască un centru cultural filantropic. Autoritățile câmpulungene spun că solicitarea parohiei este îndreptățită și că, dacă documentele doveditoare ar fi fost depuse acum zece ani, totul ar fi fost mult mai simplu de rezolvat. Edilii câmpulungeni au declarat că apreciază bunăvoința reprezentanților parohiei și că propunerile vor fi înaintate spre analiză compartimentelor de specialitate, astfel încât să fie aleasă soluția cea mai avantajoasă pentru ambele părți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: