Grădinița “Sfântul Ioan cel Nou” și noul an pentru micuții creștini

Astăzi, 1 septembrie, când începe și noul an bisericesc, peste o sută cincizeci de copii între 2 și 7 ani încep cursurile la Grădinița cu Program Prelungit „Sfântul Ioan cel Nou”.
 

Situată la ieșirea din Suceava, în apropierea Căminului de Bătrâni și nu departe de Cetatea de Scaun a Sucevei, căsuța micuților creștini este astfel proiectată încât respectă normele în vigoare. Amplasarea clădirii într-un spațiu ecologic și plin de ozon, precum și terenurile de joacă amenajate creează un mediu prielnic dezvoltării armonioase a personalității copiilor. Cele 8 grupe de preșcolari din această grădiniță – „Îngerașii”, „Florile”, „Licuricii”, „Fluturașii”, „Steluțe-le”, „Buburuzele”, „Albinuțele” și „Iepurașii” – au program zilnic între orele 8,00 – 17,00. În acest interval, copiii servesc 3 mese și desfășoară activități instructiv-educative obligatorii și opționale (engleză, germană, dans popular, pian, șah). Unitatea dispune de 8 săli de grupă, de săli de mese, cabinet medical, sală de tratament, izolator, cabinet de logopedie și psihologie, sală de festivități, bucătărie proprie. De educația și îngrijirea micuților creștini se ocupă educatoare calificate care au dublă specializare (educator-învățător), profesori de religie, engleză, germană, un logoped, un medic pediatru, o asistentă și o îngrijitoare. Toate aceste persoane pun mult suflet în meseria lor, însuflețind pe copiii din grădiniță. Activitățile desfășurate în această instituție respectă întocmai programa instructiv-educativă din învățământul preșcolar, la care se adaugă activități moral-religioase specifice. Copiii învață prin povești să fie buni și milostivi, iar, prin rugăciuni, să vorbească cu „Doamne – Doamne”, să ceară și să mulțumească și, prin mersul la biserică, să se împărtășească la fiecare sărbătoare. Fiecare grupă, în care pot fi înscriși maximum 20 de preșcolari, are un patron spiritual, adică un sfânt ocrotitor, pe lângă Sfântul Ioan cel Nou, care este ocrotitorul grădiniței. Copiii sunt educați în duhul dragostei și respectului față de datinile și obiceiurile bucovinenilor: portul popular, încondeierea ouălor, olăritul, șezătorile. În perioada sărbătorilor de iarnă, copiii pregătesc concerte de colinde, pictează icoane, iar de Paști încondeiază ouă. Preșcolarii pregătiți în această grădiniță s-au remarcat la concursuri județene și naționale, luând premii care certifică munca de calitate desfășurată aici. Pentru Grădinița „Sfântul Ioan cel Nou”, și acest an școlar începe sub binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului arhiepiscop Pimen și a părintelui Vartolomeu Chira, păstori sufletești ai tuturor celor care pășesc pragul grădiniței.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: