Cum începe anul școlar

Doar 180 din cele 866 de unități școlare din județ au autorizație de funcționare, în timp ce 206 se află în curs de autorizare, iar 480 sunt neautorizate, se arată în informarea IȘJ Suceava prezentată în ședința Colegiului Prefectural Suceava.
 

Potrivit sursei citate, pe parcursul vacanței au fost luate măsuri de igienizare a spațiilor în toate unitățile școlare din județ, în vederea asigurării condițiilor corespunzătoare începerii anului școlar. De asemenea, prin autoritățile locale au fost începute achiziții de combustibili în funcție de tipul utilizat. În județ, sunt în derulare, cu fonduri guvernamentale, 65 de lucrări de investiții, din care 20 de construcție, două de consolidări de clădiri și 43 de reabilitări. Fondurile aprobate pentru continuarea acestor lucrări în 2010 au fost 8.513.000 lei, dintre care s-au primit 5.800.000 lei. Ca urmare a finalizării lucrărilor, la 15 septembrie vor fi date în folosință două obiective – bazinul de înot de la Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului și Grădinița cu Program Normal Marginea. În prezent, parcul de mașini al județului cuprinde 85 de microbuze școlare, iar pentru asigurarea necesarului au fost solicitate către MECTS încă 20. În condițiile neasigurării acestora, pentru deplasarea elevilor la unitățile școlare vor trebui asigurate soluții cu implicarea comunităților locale, menționează IȘJ Suceava. În urma analizării rețelei școlare județene potrivit criteriilor transmise de MECTS și încadrării în numărul de posturi, IȘJ Suceava a dispus desființarea unui număr de 54 de unități școlare, din care 37 de școli cu clasele I-IV, 15 grădinițe și două școli cu clasele I-VIII. În noul an școlar vor funcționa în județ 866 unități școlare, dintre care 850 școli cu învățământ de masă, șase unități de învățământ special și zece cluburi ale copiilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI