Etaloane

Se întâmpla ca în urmă cu o săptămână să am în vedere, aici, o situație în care o îngrijitoare de la o asociație de proprietari din Suceava câștiga la fel cât un medic debutant. Pe urmă am aflat despre un poet redus de la un centru de cultură (dar nu cel sucevean), de pe un post pe care, se preciza, avea o leafă mai mică decât femeia de serviciu. Situație de înțeles, de altfel, în România de astăzi, unde persoana care dă cu mătura și face cumpărăturile șefilor (eventual le scutură și covoarele de acasă) este cu mult mai utilă (chiar și societății, în general) decât un scârța-scârța pe hârtie.
 

L.D. CLEMENT

Ca și cea cu reducerea postului: tăind posturile mici se fac economiile mari! Ieri vă informam despre scutirile municipalității sucevene (acum nu numai în baza unei vechi HCL, ci și a unei legi nou-nouțe), cu specificarea că cea mai mare scutire de la plata penalităților către SC Termica a fost acordată unei văduve cu pensie de 500 de lei. Dacă este să luăm ca etalon venitul văduvei, înțelegem că, de fapt, ea nici nu se mai află într-o situație de excepție. Fiindcă i s-ar adăuga atâția alți pensionari cu pensii mici, dar și atâția alți salariați cu lefuri minuscule (și vă dați seama ce pensii vor mai avea ăștia, dacă le vor apuca!), dar și atâția șomeri, dar și atâția alții care nici măcar șomeri în plată nu mai sunt, iar în dreptul veniturilor proprii nu pot înscrie decât un rotund zero, prin a cărui gaură suflă vântul disperării. Oameni siliți, zi de zi, să împartă puținul sau nimicul. Cui să dea, ce să plătească mai întâi?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: