De luni

Sucevenii cei mai defavorizați primesc ajutoare

Ele constau în făină, zahăr, mălai, paste făinoase, biscuiți și lapte praf > În reședința de județ au fost identificați 6540 de îndreptățiți, aceștia fiind persoane cu handicap grav, pensionari cu pensii mai mici de 400 de lei, șomeri și beneficiari de venit minim garantat
 

De luni, municipalitatea suceveană distribuie o nouă tranșă de ajutoare în produse pentru persoanele cele mai defavorizate. Anunțul este făcut de primarul Ion Lungu, care informează că bunurile alimentare pot fi ridicate de la Direcția de asistență specială de la sediul primăriei din cartierul Burdujeni. Anul acesta pachetele sunt constituite, pentru fiecare persoană, din 14 kg de făină grâu, 1 kg de zahăr, 7 kg de mălai, 3,6 kg paste făinoase, 1,3 kg de biscuiți și 1,5 kg de lapte praf. „Deja este o obișnuință, în fiecare an primim ajutoare de la Uniunea Europeană. Paradoxal este că persoanele care au dreptul la aceste ajutoare nu vin să le ridice, iar cei care nu sunt îndreptățiți se prezintă la audiențe și le cer”, arată edilul-șef Ion Lungu. Deoarece produsele neridicate riscau să se deprecieze, în 2009 multe dintre pachete au fost duse la domiciliul beneficiarilor, dl Lungu precizând că, probabil, așa se va întâmpla și anul acesta. În municipiul Suceava au fost identificate 6540 de persoane îndreptățite, acestea fiind persoane cu handicap grav, pensionari cu pensii mai mici de 400 de lei, șomeri și beneficiari de venit minim garantat. Produsele alimentare provin din stocurile comunitare de intervenție destinate celor mai defavorizate persoane, finanțarea asigurându-se din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), în cadrul schemelor de reglare a pieței.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: