Pentru 44 de suceveni

Scutire de la plata penalităților la SC Termica

> Cea mai mare scutire, de aproape 7000 de lei, a fost acordată unei văduve de 55 de ani, pensionată anticipat și cu o pensie de 505 lei
 

Consiliul Local Suceava a aprobat ieri anularea penalităților aferente debitelor la energia termică a 44 de beneficiari ai serviciilor Termica. Valoarea totală a penalităților anulate este de circa 79.000 de lei, cea mai mare scutire, de 6858 de lei, fiind acordată unei văduve de 55 de ani, pensionată anticipat și cu o pensie de 505 lei. Demersul autorităților locale sucevene are la bază HCL 61/2003, prin care a fost aprobat programul local de prevenire și combatere a marginalizării sociale. Una dintre principalele direcții ale acestuia se referă la stabilirea măsurilor și metodologiei de acordare a sumelor pentru suportarea unei părți din datoriile pe care persoanele și familiile cu probleme le au la onorarea contravalorii serviciilor de strictă necesitate. Măsura a fost luată prima dată în 2005, după ce, din cauza numărului ridicat de facturi restante, SC Termica a sistat serviciul de alimentare cu agent termic la zeci de asociații de pe raza urbei. În vederea evitării debranșării, numeroși datornici au contractat credite prin care și-au onorat obligațiile financiare către producătorul, furnizorul și distribuitorul de energie termică. Banii nu le-au ajuns însă și pentru achitarea penalităților de întârziere, drept pentru care conducerea executivului a venit cu propunerea de anulare a acestora. În acest an, ca urmare a situației materiale precare, mii de familii din reședința de județ nu și-au onorat obligațiile financiare pentru serviciile livrate. Recent, a apărut Legea nr. 175, prin care datornicii cu venit mai mic de 1000 de lei pe membru de familie și lună vor beneficia de anularea penalităților de întârziere; aceasta, însă, doar în condițiile plății restanțelor la facturile înregistrate într-un interval de 12 luni. Primarul Ion Lungu aprecia că noile prevederi legale privind scutirea de la plata penalităților a rău-platnicilor la serviciile firmelor de termoficare se va răsfrânge în mod negativ asupra Termica.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: