Reabilitarea efectivă a fostului cinema „Modern” începe în toamnă

Investiția se ridică la 2,5 milioane euro, imobilul urmând a găzdui și Centrul Cultural „Bucovina” La data de 1 septembrie este programată licitația pentru reabilitarea imobilul fostului cinematograf „Modern” din Suceava în care va funcționa Centrul Cultural al Bucovinei.
 

Anunțul este făcut de primarul Ion Lungu care spune că prima etapă, cea de depunere a ofertelor, a fost depășită pe 13 august, toate acestea fiind eligibile. În competiție intră Test Prima Suceava, Elsaco Electronic & Con Dacia Botoșani, Muha Suceava, Civica Suceava și ACI AG Suceava. „Așteptăm rezultatele licitației electronice, astfel încât, în acest an, să putem demara lucrările la acest obiectiv destul de important atât pentru municipiu, cât și pentru județ”, declară șeful administrației locale sucevene, Ion Lungu, adăugând că, după epuizarea procedurilor prealabile, se va lucra atât timp cât condițiile meteorologice o vor permite. Investiția este una destul de consistentă, însumând circa 2,5 milioane de euro. Recent, de la Guvern au fost alocate, cu destinația amintită, 3 milioane de lei. În august 2009, aleșii locali suceveni au votat asocierea cu Consiliul Județean în vederea mutării, în locația amintită, a sediului Centrului Cultural „Bucovina”, șeful municipalității, Ion Lungu, precizând că demersul are loc și din rațiuni financiare. La modernizarea fostului cinematograf „Modern” va participa și executivul județean. Lucrările de la cinema „Modern” prevăd, printre altele, repararea tencuielilor interioare și exterioare, refacerea acoperișului, montarea de instalații sanitare, de apă caldă și rece, de încălzire, electrice, de gaze naturale, acustice și de sonorizare, amenajarea pardoselii, construirea unei scene, montarea de scaune, instalarea unui ecran de proiecție etc. În clădirea reabilitată ar urma să se instaleze Centrul Cultural „Bucovina”, cu subordonatele sale Ansamblul Artistic “Ciprian Porumbescu”, Școala Populară de Arte și Meserii “Ion Irimescu”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI