E „scandalos” cum privesc chestiunea romilor Franța sau Italia

„Problema integrării romilor este o problemă europeană și nu o problemă națională”, consideră senatorul PD-L Orest Onofrei
 

Senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei consideră inadmisibil faptul că eurodeputații români nu au luat atitudine în Parlamentul European pentru ca România să nu fie tratată ca țară de rang inferior în cadrul UE în cazul problemei romilor. El a solicitat ieri acestora, în special lui Cristian Preda, să abordeze această problemă. „Eu personal îi transmit această temă mult prea activului eurodeputat Cristian Preda, extrem de atent cu ceea ce se întâmplă în România și complet ineficient pentru problemele pentru care a fost trimis de români în Parlamentul European”, a spus Onofrei, care crede că sunt suficient de mulți europeni interesați să acceseze blogul lui Cristian Preda pentru a afla punctul lui de vedere privind integrarea romilor. „Mass-media din țările UE așteaptă cu nerăbdare să preia de pe blogul lui aceste aprecieri privind problema romilor”, a spus senatorul democrat-liberal. Onofrei consideră că modul în care Franța, acum, sau Italia, se raportează la problema cetățenilor români de etnie romă este „scandalos” și pune statul român într-o poziție de neacceptat pentru un stat cu drepturi depline în UE. „România a fost mereu criticată că nu poate gestiona integrarea cetățenilor de etnie romă, iar acum statele care au criticat dau dovadă de practici neconforme cu normele UE”, a spus senatorul PD-L. Totodată, el a apreciat că soluția adoptată de Franța este „ipocrită”. „Franța încearcă să rezolve problema integrării unei etnii cu un plin de benzină”, a spus Onofrei. El a ținut să sublinieze că problemele de infracționalitate trebuie tratate separat și nu culpabilizând o etnie întreagă, în particular, sau o țară întreagă în general. „Problema integrării romilor este o problemă europeană și nu o problemă națională”, a conchis senatorul PD-L.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: