În deliberativul județean

PSD suspectează PD-L că măsluiește rezultatul voturilor

Liderul grupului consilierilor județeni PSD, Gheorghe Iacob, a cerut înființarea unei comisii de numărare a buletinelor de vot, comisie formată din membri ai deliberativului.
 

Aceasta ar urma să supervizeze secretariatul tehnic al Consiliului Județean, care se ocupă cu centralizarea rezultatului votului secret, dl Iacob spunând că are informații că, în unele cazuri, opțiunile aleșilor ar fi fost deturnate. „Legea nu prevede expres, dar noi putem să propunem o comisie de numărare sau de supervizare a echipei secretariatului tehnic. Cer acest lucru din principiu, pentru că, din unele spuse, rezultatele ar fi fost altele la votul secret”, a reliefat alesul județean PSD. Intervenția lui Gheorghe Iacob a venit pe fondul desemnării, în ultima ședință a legislativului, a unui nou reprezentant în AGA de la societatea de Drumuri și Poduri, candidatul pesediștilor, Petru Simeria, fiind surclasat la diferență de două voturi de cel al democrat-liberalilor, Tudor Plăcintă. Președintele executivului județean, Gheorghe Flutur, i-a spus lui Gheorghe Iacob că trebuie să aibă motive întemeiate pentru a face această solicitare și nu să dea crezare „unei spuse”. „Nu am nicio o reținere la renumărare. Sunt absolut deschis să elucidăm această problemă”, a subliniat dl Flutur. Revederea votului secret a relevat același rezultat, de 18 la 16, motiv pentru secretarul județului Dumitru Pașniciuc să pună în vedere că nimeni nu-și permite să se joace cu votul și că „profesionalismul funcționarilor publici trebuie respectat”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: