Consolidarea zonei centrale a Sucevei costă 1,5 milioane euro

Lucrările de consolidare a zonei centrale a municipiului Suceava, premergătoare construcției parcărilor subterane, costă municipalitatea aproximativ 1,5 milioane de euro și vor trebui executate „contra cronometru”, a anunțat ieri primarul Ion Lungu.
 

El a arătat că primăria organizează o licitație pentru aceste lucrări de consolidare care prevăd instalarea de sute de piloni la adâncimi de 5-6 metri pe o lungime totală de 8000 de metri liniari. „Este o lucrare foarte complicată, dar care este necesară pentru a începe lucrările la parcările subterane”, a spus primarul. Primarul a anunțat, miercuri, și începerea selecției consultantului pentru proiectul de reabilitare a zonei centrale a municipiului, prin crearea de parcări subterane, reabilitarea unor trasee pietonale și străzi, în valoare de 37,8 milioane de lei, cel de modernizare a iluminatului public pe artera principală în municipiul Suceava, în valoare de 11,2 milioane de lei, și cel privind construcția sediului centrului pentru susținerea tradițiilor bucovinene, în valoare de 8,3 milioane de lei, toate fiind finanțate prin POR 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, subdomeniul Poli de dezvoltare urbană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: