Ca să ne căptușim și noi…

Deși poate că avem impresia că în țara asta nu se mai întâmplă nimic (bun), destui vor fi fiind cei care, într-un fel sau altul, se străduiesc totuși să pună umărul, să pună mintea… Bunăoară, iată, primesc veste de la un ardelean (fost contabil, dar și fost primar al unui municipiu important) că în aceste zile (dar și-n zile ce vor urma), timp de câte jumătate de ceas, la ceas dinspre înserare, românii (sau unii dintre ei, care prind mesajul) au fost invitați să se roage, într-o „rugăciune națională” (vara trecută, s-a organizat una și pe Rarău), pentru: sănătate și independența financiară a românilor și României, pentru adevărul scos la lumină, pentru toți tinerii din țară și de pretutindeni…
 

L.D. CLEMENT

Că e o chestie serioasă s-ar înțelege și din faptul că în relație cu această mișcare ar fi o asociație națională (…de „terapii complementare”) agreată de ministere de resort (cel puțin pentru domeniul unor certificate menite să introducă în condiții de legalitate pe piața muncii astfel de paraspecialiști). Că e chiar foarte serioasă, o arată poate și faptul că se preocupă de probleme importante ale țării, cum ar fi independența financiară și sănătatea poporului (îmi spun că un gând multiplicat și apoi focalizat întru susținerea sistemului sanitar se cuvine). Departe de mine să minimalizez importanța rugăciunii (de altfel, îmi mai zic, un credincios care merge curent la biserică și care ține rânduielile cultice face pentru sine și pentru cei din jur – deși, desigur, nici nu-și propune astfel de comparații! – mai mult și mai profund decât s-ar face într-o așa campanie), dar nu-mi vine nici să uit vorba ceea, perpetuată prin tradiție, cum că trebuie să te interesezi, la modul cel mai teluric și concret, de propria traistă. Și astfel, asumându-mi greșeala (dacă ea va fi fiind), îmi vine a tăgădui că, la o pildă, independența financiară a țării s-ar câștiga pe această cale. Și nici dacă îmbraci sacou cu căptușeală violet! Altele ar fi căile, mult mai lumești.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: