Suceava

2010, anul debranșărilor de la rețeaua de termoficare

> Speriați că vor plăti gigacaloria nesubvenționată, aproape 500 de suceveni „au rupt-o” anul acesta cu SC Termica și au trecut pe centrale proprii Sucevenii mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a depune, la SC Termica SA, cereri de debranșare de la rețeaua centralizată.
 

După data de 1 septembrie, societatea de termoficare locală nu mai primește solicitări în acest sens, orice debranșare făcută fără aviz fiind considerată ilegală și penalizabilă. Anul acesta sucevenii au bătut recordul la debranșări, doar vara anului 2008 (când, de la nici 20 de debranșări cu un an înainte, s-a ajuns la peste 400) putându-se compara în ce privește numărul celor ce au renunțat la colaborarea cu Termica, preferând în schimb montarea de centrale pe gaz. Nici îndemnurile de a nu se debranșa de la rețeaua orașului ale primarului Ion Lungu, nici cele are directorului Constantin Plăcintă – ce au în spate motivația că tarifele pentru apă caldă și căldură vândute de Termica nu vor fi mari la iarnă – n-au stopat debranșările în lanț operate în 2010 și, în special, în vara acestui an. Anunțul guvernanților că din această vară nu se vor mai plăti subvențiile a cântărit mult mai mult decât apelul rațional și documentat al autorităților locale, astfel că aproape 500 de suceveni și-au instalat deja centrale pe gaz sau o fac chiar în aceste zile. Între timp, guvernul și-a reconsiderat intențiile și a făcut cunoscut că va acorda și în această iarnă subvenția pentru încălzire; dar ce a avut să se întâmple se întâmplase deja… Speriați că vor avea de plătit gigacaloria nesubvenționată, numeroși localnici s-au arătat hotărâți să treacă la încălzirea individuală pe gaz metan și au demarat lucrările în acest sens chiar dacă au trebuit să se împrumute de bani, întrucât centrala în sine, proiectele, avizele, țevăraia și manopera lucrărilor, costă, în medie, cam 10000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: