De la apa rece li se trage…

Zeci de câmpulungeni vor fi dați în judecată

Pe podiumul topului datornicilor se află persoane care au rămas restante cu sume de peste 5000 lei Zeci de câmpulungeni datornici la plata apei reci se vor trezi târâți în instanță în vederea executării silite, după ce nicio altă metodă mai pașnică nu i-a convins să achite debitele.
 

Primarul municipiului, Gabriel Șerban, ne-a precizat că în urma discuțiilor purtate cu furnizorul ACET SA și cu asociațiile de proprietari, s-a convenit acționarea în instanță a tuturor celor cu datorii mai mari de 1000 lei. Plafonul de 1000 de lei a fost ales pentru că sumele sub această limită sunt considerate posibil de plătit într-un termen rezonabil, chiar de către cei cu venituri modeste, după o eșalonare clară a datoriei. Primarul Șerban a mai adăugat că înțelege dificultățile financiare ale populației și nu dorește să pună presiune suplimentară pe veniturile lor, dar, la rându-i, „populația trebuie să înțeleagă că, din cauza câtorva zeci de persoane care nu vor sau nu pot plăti, furnizorul nu are nici el bani să achite curentul electric, iar municipiul riscă să rămână fără curent la pompe, deci fără apă rece”. Autoritățile locale au terminat de centralizat listele cu datornici, iar rezultatul este mai îngrijorător decât se așteptau. Datornicii de top au în prezent debite de 6629, 5740, respectiv 5300 lei fiecare, iar majoritatea debitorilor au însumat peste 2000 lei fiecare în lunile de neplată. Totalul datoriilor pe care ACET SA le are de adunat de la asociațiile de proprietari câmpulungene este de 846.000.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: