Sucevenii nu se mai înghesuie să facă taximetrie

11 autorizații sunt disponibile ca urmare a renunțării unor taximetriști sau a nedepunerii solicitării de reînnoire a autorizației Administrația locală suceveană scoate la bătaie încă 11 autorizații pentru efectuarea transportului de persoane în regim taxi, însă, se pare, această activitate nu mai este la fel de atractivă ca altă dată.
 

Cauza o reprezintă criza economică și, implicit, scăderea interesului sucevenilor pentru deplasarea cu taxiul. De altfel, cele 11 autorizații „ofertate” sunt disponibile ca urmare a renunțării taximetriștilor la această ocupație sau a nedepunerii solicitării de reînnoire a autorizației, la expirarea acesteia. Viceprimarul Lucian Harșovschi relevă că dacă înainte pentru o singură autorizație se înscriau mai mulți doritori, vineri, înaintea expirării termenului limită de adresare a cererii, doar 6 persoane își exprimaseră intenția de a obține autorizarea în domeniu. „Aceste proceduri sunt demarate ori de câte ori este nevoie, astfel încât să nu existe suspiciuni că primăria le dosește cu un scop anume. Ne așteptam ca măcar cererile de autorizare să fie loc pe loc, în așa fel încât să acoperim norma de 370 de taximetre pe străzi și să fie asigurate solicitările sucevenilor, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte”, explică Lucian Harșovschi. Atribuirea autorizațiilor se efectuează cu acordul asociațiilor profesionale existente, în limita unui total de 370 de autoturisme care au capacitatea de a asigura minimul de taximetre necesare în municipiul Suceava. Șoferii pot să presteze activitatea de taximetrie doar prin HCL. Procedura de atribuire a autorizațiilor se declanșează în situația în care o parte dintre cele 370 de locuri rămân descoperite sau atunci când municipalitatea decide majorarea numărului de taximetre.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: