Paguba la pagubă

Când cineva acolo, sus, nu te iubește, toate merg de-a-ndoaselea pe scumpul nostru plai străbun. Câștig cinstit la licitație prin 2007 dreptul de a ridica o construcție școlară. Termenul de predare este sfârșitul anului 2008. Beneficiarul însă plătește tot mai greu, până sistează de-a binelea plățile. Cum clădirea este importantă și cerută de obște, continui lucrările „pe barba mea” cât mă țin puterile, adică până spre vreo 8 miliarde de lei vechi. Nu pot merge mai departe și mă opresc aici încercând să conserv ceea ce deja am realizat.
 

Dar acoperișul nefiind gata, vremea – ploile, mai ales – nenorocesc și ce-am făcut, distrugând destule și mai ales lucrările cu rigips. Puse cap la cap, pierderile se ridică la aproape un miliard. Colac peste pupăză, rromâni verzi găsesc câte ceva de furat, astfel că lucrarea este călcată de trei ori de hoți. Cum de asta s-a inventat poliția, reclam mai întâi la sora ei cea mică: poliția comunitară. Mi se răspunde oficial că nu e treaba ei. Reclam atunci la poliția orașului, care n-aude, n-a vede. Reclam la poliția județului. Niciun răspuns. Ba, mint. La câteva săptămâni de la ultima reclamație vine unul cu o singură tresă pe epolet în control la obiectiv. „Unde vă sunt paznicii?, mă întreabă. Trebuie să păziți obiectivul 24 de ore din 24, așa spune legea. Pentru că nu aveți paznici, tot legea prevede amendă de 50 de milioane de lei. Eu vă amendez cu 50 milioane”. Uite cum trage paguba la pagubă! Construcția este de interes obștesc și ar fi trebuit finanțată ritmic pentru a se finaliza hăt, demult, conform contractului. Dar beneficiarul nu plătește. Mi-am băgat banii în zidurile acelea pe care, măcar atât să facă, le puteau păzi. Ca să mai angajez încă 4-5 paznici e peste puterile mele. Iar dacă reclam, iată rezolvarea: vine ăla cu o tresă și-mi „face cadou” încă 50 de milioane. Ăsta e mediul economic prietenos care ni s-a creat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: