Suceava

Reclamații la adresa firmelor de mansardare

Conducerea municipalității sucevene atrage atenția asociațiilor și proprietarilor să aibă grijă la firmele cu care se înțeleg să le amenajeze mansarde sau șarpante la nivelul superior al blocurilor.
 

Viceprimarul Viorel Seredenciuc spune că deși primăria nu este parte contractantă la aceste intervenții de ameliorare a stării imobilelor de locuințe, la sediul executivului au fost contabilizate o serie de nemulțumiri ale beneficiarilor acestor lucrări. „Noi le-am tratat ca atare, adică am înștiințat președinții de asociații de proprietari că trebuie să-și rezolve problemele între dumnealor și firma contractantă. În schimb, stăm la dispoziție cu informații referitore la societățile reclamate și deficiențele care fac obiectul plângerilor, fără însă a face recomandări în ceea ce privește folosirea sau renunțarea la serviciile respectivilor prestatori”, subliniază adjunctul șefului administrației locale. Dl Seredenciuc arată că pe numele unora dintre firmele specializate s-au înregistrat sesizări repetate, viceprimarul subliniind că primăria nu va întocmi o listă neagră cu acestea. Recent, printr-un act normativ, s-a dat liber la mansardări cu aprobarea a doar două treimi din proprietarii de apartamente dintr-un bloc, față de acordul a 100% dintre aceștia până acum. Astfel – crede viceprimarul Viorel Seredenciuc –, în perioada următoare, numărul blocurilor cu mansarde sau șarpante noi va crește în mod simțitor. Mansardarea unui bloc înseamnă, practic, ridicarea a încă unui etaj pe terasa de la ultimul nivel al clădirii. Această construcție se realizează pe o structură ușoară, astfel încât să nu fie afectată structura de rezistența a imobilului. Primăria Suceava a amenajat 18 unități de locuit mansardate la două blocuri de pe străzile Grigore Ureche și Nicolae Iorga, apartamentele și garsonierele în cauză fiind repartizate cu chirie unor persoane înscrise pe lista de așteptare a executivului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: