După toate supliciile crizei, românilor le mai lipsea să fie arși de vii

Gheorghe Acatrinei, președintele Organizației Județene Suceava a Partidului România Mare, consideră că nenorocirea care s-a petrecut la Maternitatea Giulești demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, degringolada din sistemul sanitar românesc.
 

Șeful PRM Suceava critică ușurința cu care autoritățile centrale, pornind de la conducerea Ministerului Sănătății și până la premierul Emil Boc și președintele Traian Băsescu, au tratat acest eveniment nemaintâlnit în lume. „Este o adevărată tragedie și un lucru de extremă gravitate să se ajungă până într-acolo încât nou-născuții să ardă de vii. De aceea socotesc, în primul rând, că se impun măsuri foarte dure la adresa celor care au răspunderea pe această linie, începând de la ministrul sănătății și terminând cu personalul medical și cel îndrituit cu întreținerea și repararea instalațiilor de pe secție”, subliniază ex-senatorul PRM de Suceava, adăugând că o mare parte de vină revine și celor care nu s-au preocupat să asigure finanțarea corespunzătoare a unităților sanitare din întreaga țară. Gheorghe Acatrinei pune în vedere primului ministrul Boc și președintelui Băsescu că, după toate ce au de tras de pe urma crizei economice, românilor le mai lipsea să fie arși de vii. „Avem parte de o criză fără precedent a întregului sistem politic, economic și social. De aceea, pe fondul celor petrecute, cerem, cu prioritate, să se găsească soluții de finanțare corespunzătoare a sistemului de sănătate, care în România beneficiază de cel mai mic procent din PIB, în rândul țărilor Uniunii Europene”, a subliniat președintele filialei Suceava a PRM, solicitând și o politică de salarizare stimulatoare, astfel încât asistenții medicali și medicii să nu mai plece peste graniță. Gheorghe Acatrinei s-a arătat indignat și de faptul că micuții decedați în incendiu nu au parte de o slujbă religioasă după toate cele de cuviință, făcând, în acest sens, un apel la înaltele fețe bisericești.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI