De o lună, din cauza neînțelegerilor dintre un sucevean și E.ON

O stradă întreagă se află în beznă

De aproximativ o lună, sucevenii de pe strada „Petru Rareș” nu mai beneficiază de iluminatul public pe timp de a noapte, motiv pentru care aceștia bat tot mai des pe la ușile primăriei.
 

Cauza este, potrivit viceprimarului Viorel Seredenciuc, diferendul dintre un localnic și societatea E.ON Electrica. De o bucată de vreme, suceveanul nu mai permite accesul electricienilor la postul de transformare a energiei electrice, obiectivul aflându-se pe terenul proprietate particulară al acestuia. „Tabloul electric de la care este alimentat iluminatul public se află în curtea unui cetățean de pe respectiva stradă. Acesta are divergențe cu E.ON și nu permite accesul la postul de transformare”, spune dl Seredenciuc. Viceprimarul arată că primăria nu poate interveni în relațiile dintre cele două părți, în viitorul apropiat existând posibilitatea aprobării unei hotărâri a deliberativului și construirii unui nou post de transformare. „Într-adevăr este o situație inedită, postul de transformare fiind al E.ON, curtea a cetățeanului, iar iluminatul public al nostru. Nu putem interveni între două entități private, iar până la soluționare, suferă populația”, evidențiază adjunctul șefului executivului local. În urmă cu mai bine de un an, Primăria a cumpărat, contra sumei de peste 100.000 de euro, sistemul de iluminat de la E.ON. În acesta nu s-a investit mai nimic în ultimii 20 de ani și acum arată de-a dreptul dezastruos. Viceprimarul Seredenciuc spune că, recent, a fost adjudecat noul contract pentru lucrările de reparații și întreținere ale rețelelor electrice, iar din vara viitoare va începe reabilitarea, cu fonduri europene, a sistemului de iluminat public pe magistrala principală a urbei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI