Proiect pentru dezvoltarea orașului Siret

La Siret a avut loc lansarea proiectului „Elaborarea strategiei pentru dezvoltare locală durabilă a orașului Siret pe obiective strategice de dezvoltare și operaționale”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013.
 

Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 837.600 lei, din care: 820.848 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 16.752 lei – cofinanțare a beneficiarului. Beneficiarul este Primăria orașului Siret. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 12 luni, iar ca rezultate concrete se pot enumera: realizarea a 5 strategii sectoriale în domeniile dezvoltării economice, infrastructurii locale, dezvoltare turistică, protecția mediului, învățământ și sănătate; elaborarea planului de marketing urban al orașului Siret (instrument care are rolul de a identifica avantajele orașului Siret în competiția cu localitățile urbane vecine, cum ar fi Rădăuți sau Suceava); actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al orașului Si-ret; crearea unui ghid turistic și a unui ghid al investitorului pentru localitate. 60 de angajați ai primăriei urmează să participe la seminarii cu tema dezvoltare durabilă sau egalitate de șanse. Primarul Adrian Popoiu ne-a declarat în cadrul conferinței de presă: “Baza progresului unei localități o constituie o strategie viabilă, realistă, de dezvoltare durabilă susținută de bună cunoaștere a nevoilor comunității dar și a oportunităților locale. Proiectul pe care îl va derula Primăria Siret are un profund caracter inovator, deoarece se vor folosi mai multe instrumente socio-logice de tipul chestionarelor de opinie, de ierarhizare și focus grupuri care vor oferi o imagine globală atât asupra comunității, cât și asupra problemelor pe care comunitatea le consideră stringente sau mai puțin stringente. În acest fel, cetățeanul devine co-autor la strategia de dezvoltare a orașului în care locuiește, aceasta nemaifiind produsul abstract al unei firme de consultanță care nu cunoaște situația concretă a localității. Este de menționat și faptul că proiectul a fost realizat în totalitate de angajați ai primăriei, neapelându-se la forme de consultanță care ar fi trebuit plătite de către autoritatea publică locală”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: