„Flori din Bucovina” apreciate în inima Ardealului

Ansamblul „Florile Bucovinei” al Casei de Cultură din municipiul Rădăuți a participat, în perioada 30 iulie – 1 august 2010, la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Național „Chemarea munților” din municipiul Turda, județul Cluj.
 

Sâmbătă, 31 iulie, a avut loc parada portului popular, iar spectacolul a avut loc într-o locație deosebită, pe scena din parcul Teilor din Turda, în aer liber. Spectacolul folcloric a fost susținut de formațiile „Florile Bucovinei” Rădăuți, „Cununa” Jibou, „Uioara” Ocna Mureș, „Cununa Someșană” Luna de Sus, „Făgețeanca” Iara, „Joc de Ceanu Mare” Ceanu Mare, „Arieșana – Fiii Moților” din Mihai Viteazu, „Crăișorii”, „Comori Ardelene” și „Datina” din municipiul Turda. Ansamblurile au fost reprezentantele județelor Alba, Cluj, Sălaj și Suceava. Organizatorii festivalului au fost Primăria și Consiliul Local Turda, alături de Casa Municipală de Cultură și Asociația „Comori Ardelene” din Turda. Membrii ansamblului „Florile Bucovinei” au avut statutul de invitați de onoare ai festivalului, fiind foarte apreciați pentru prestația susținută de către publicul iubitor de folclor prezent la spectacol. (VIVIANA HUȚULEAC)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: