La Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihică Sasca Mică

4 asistente medicale și 8 infirmiere au grijă de 420 pacienți

În acest context este lesne de înțeles că sunt inevitabile incidentele precum cel care s-a petrecut la mijlocul săptămânii, când o femeie bolnavă, internată în centru, aproape că s-a decapitat
 

Cel mult 4 asistente medicale și 8 infirmiere au grijă de cei 420 de bolnavi internați în Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihică Sasca Mică. Cel puțin așa ne-a informat Răsvan Filip, director adjunct pe probleme ale adulților din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DASPC) Suceava. El ne-a explicat că de cei 160 de bolnavi internați în pavilionul mic al Centrului Sasca Mică au grijă cel mult două asistente pe tură. Același număr de asistente medicale își desfășoară activitatea, într-o singură tură, și în pavilionul mare al centrului, unde sunt internați 260 de bolnavi. „Asistentele medicale sunt ajutate în pavilionul mic de 3 infirmiere, iar în pavilionul mare, de alte 5 infirmiere”, ne-a declarat Răsvan Filip, explicând că, din acest punct de vedere, instituția s-ar încadra în cerințele Uniunii Europene. Întrucât o singură asistentă medicală are în grijă 45 de bolnavi internați la Sasca, incidentul precum cel care s-a petrecut miercuri seară, când o femeie bolnavă, nesupravegheată, aproape că s-a decapitat, sunt inevitabile. De altfel, și în urma anchetei interne efectuate în acest caz, de conducerea DASPC, a rezultat că personalul centrului nu se face vinovat că bolnava și-a tăiat mușchii care îi susțineau gâtul cu un obiect ascuțit. „Angajații centrului și-au făcut treaba”, ne-a declarat Florin Tărnăuceanu, șeful DASPC. Ca prin miracol, bolnava aproape decapitată a scăpat cu viață Bolnava internată în Centrul de la Sasca, care miercuri seară aproape că s-a decapitat cu un obiect tăios, a scăpat cu viață. Și aceasta deoarece a avut norocul să nu-și secționeze vreuna dintre arterele principale. Femeia, care are 42 de ani și este din Vicovu de Sus, se află internată la Clinica ORL „Sf. Spiridon” din Iași. Polițiștii mai fac cercetări în acest caz, întrucât există suspiciunea ca femeia să nu-și fi provocat singură leziunile. De altfel, aspectul a fost confirmat și de medicii Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, care s-au ocupat de caz.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: