16 secții spitalicești din județ vor fi modernizate cu bani europeni

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este pe cale să devină o unitate modernă și reprezentativă, cel puțin din punct de vedere al lucrărilor de reparații și dotare din ultimii ani.
 

Așa crede președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, care spune că doar cei cârcotași nu vor să recunoască schimbarea la față atât a spitalului nou, cât și a celui vechi. „Spitalul Județean este o carte de vizită în devenire pentru județul Suceava. Numai un răutăcios nu poate să recunoască ce face actuala putere, dar, sigur, este firesc ca opoziția să nu fie de acord cu noi. Spitalul nou și cel vechi au făcut obiectul unor modernizări consistente în ultima vreme, iar investițiile la acestea vor continua”, subliniază șeful executivului județean. Președintele Flutur face cunoscut că la Suceava, Rădăuți, Siret, Fălticeni și Vatra Dornei, cu bani europeni, în modernizare vor intra 16 secții ale unităților spitalicești care deservesc aceste localități, precum și pe cele învecinate. Reamintim că, recent, prin hotărâre a aleșilor județeni, CJ a preluat managementul asistenței medicale a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Spitalul era deja proprietatea administrației județene, prin noua hotărâre fiind pus în aplicare actul normativ privind descentralizarea din sistemul sănătății. Potrivit dlui Flutur, 80% din finanțarea unității spitalicești sucevene revine Casei de Asigurări de Sănătate, 13% reprezintă alocări de la bugetul de stat, iar diferența de 7% este asigurată de la bugetele județean și local, precum și din surse proprii ale spitalului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: