Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava:

Este momentul absorbției inteligente a fondurilor europene

„Acum multă lume zice că nu se vede nimic, însă, în 2 ani, multe dintre localitățile județului vor fi schimbate în bine”, susține șeful administrației județene
 

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, este de părere că deși județul Suceava stă relativ bine la promovarea de proiecte și accesarea de fonduri europene, în această direcție „se poate face mult mai mult”. Dl Flutur spune că România trebuie să se bucure de avantajele intrării în Uniunea Europeană, în județ banii comunitari fiind deja orientați spre câteva domenii de forță. Șeful executivului județean s-a referit, în primul rând, la infrastructura rutieră, în Suceava, cu finanțare europeană, fiind în modernizare 200 km de drumuri. La acest capitol enumerate sunt drumul județean recepționat Salcea – Verești – Roșcani, cele în lucru, Dărmănești – Calafindești – Siret; Pojorâta – Rarău; Vatra Dornei – Panaci – Bilbor; investiția nou promovată la drumul județean Gura Humorului – Poiana Micului – Suceavița, precum și execuția în finalizare la DN 17 Suceava – Vatra Dornei. Gheorghe Flutur face referire, de asemenea, la programul de 120 de milioane de euro privind alimentarea cu apă și extinderea rețelelor de apă la circa 100.000 de noi consumatori din aglomerările urbane; proiectele guvernamentale similare din circa 50 de localități rurale, dar și la proiectul de realizare a sistemului integrat de gestionare a deșeurilor în valoare de 50 de milioane de euro. În același context, sunt amintite modernizarea, în valoare de 14 milioane euro a Cetății de Scaun și consolidarea și restaurarea, cu 10 milioane de euro, a mănăstirilor din patrimoniul UNESCO, Dragomirna, Moldovița și Sucevița. Șeful administrației județene nu a uitat să menționeze cele 36 de primării de comune din județ care primesc între 2 și 3 milioane de euro pentru modernizarea satului românesc. „Sigur, acum multă lume zice că nu se vede nimic, însă, în 2 ani, multe dintre localitățile județului vor fi schimbate în bine. Este loc de mult mai mult, fiind perioada de absorbție a fondurilor europene inteligent, cu cap. Am făcut ceva în acest sens și o vom mai face”, explică președintele Consiliului Județean Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: