Cele 6 abatoare din Suceava nu mai au ce sacrifice

Gheorghe Flutur cere Guvernului să încurajeze creșterea animalelor > În ciuda subvenției europene de 200 de euro/hectar, suprafețe întinse de fânețe rămânând necosite
 

Guvernul ar trebui să încurajeze fermierii, astfel încât ei să se apuce de creșterea animalelor, este de părere președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, fost ministru al agriculturii. Dl Flutur spune că în județul Suceava există 250.000 de hectare de pășuni și fânețe, iar, în ciuda faptului că se acordă subvenții europene de până la 200 de euro/hectar, mare parte dintre acestea rămân necosite sau nepăscute. Cauza constă în scăderea efectivelor din zootehnie, cele 6 abatoare moderne ridicate cu finanțare comunitară neavând ce sacrifica. „Rămân întinse suprafețe necosite, pentru că nu există ferme cu animale care să consume acest potențial enorm. Guvernul trebuie să încurajeze fermierii să se apuce de creșterea animalelor, a bovinelor și ovinelor de carne, în special. Pășuni avem, abatoare avem, dar nu există suficienți crescători de animale”, relevă șeful administrației județene, adăugând că nu este în regulă ca România să importe 80% din carnea pentru procesare. Președintele Consiliului Județean spune că țările arabe sunt interesate să ia din Suceava carne de oaie, iar pe lângă faptul că potențialul județean nu este acoperitor, mai trebuie pus la punct și Aeroportul „Ștefan cel Mare. „Țări arabe, precum Siria, ne cer să exportăm foarte multă carne de oaie. Nu avem însă un aeroport modern pe care să aterizeze avioanele cargo, să le încărcăm cu marfă o dată ori de două ori pe lună”, a conchis Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: