Dacă nu este în tribune

Mingea pare a fi în teren

În urma ședinței Biroului Permanent al Senatului de marți privind organizarea ședinței extraordinare a Senatului, secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PD-L de Suceava, a constatat dificultatea de coordonare cu sesiunea extraordinară a Camerei Deputaților, problemă ce ar putea readuce în discuție reorganizarea Parlamentului în formă unicamerală.
 

Potrivit lui Onofrei, în chestiunile juridice Senatul este cameră decizională, în timp ce în cele economice Camera Deputaților este cameră decizională, iar procesul de legiferare trebuie să fie același: cu sesizarea comisiilor, urmat de termen de depunere a amendamentelor, raportul comisiilor și plen, în ambele Camere. „Cu totul altfel ar fi stat lucrurile dacă Parlamentul ar fi avut o singură cameră. În aceste condiții, procesul legislativ ar fi fost mai fluid și termenele de adoptare a legilor ar fi fost înjumătățite”, a spus Onofrei. El și-a exprimat surprinderea că, aparent, tema de reorganizare a Parlamentului într-o singură cameră a fost abandonată. O altă dificultate majoră constatată de senatorul sucevean în cadrul ședinței Biroului Permanent al Senatului o reprezintă faptul că partidele politice nu s-au limitat doar la solicitarea președintelui Traian Băsescu privind punctele de dezbatere în sesiunea extraordinară, cele de opoziție dorind să puncteze politic, cerând dezbaterea celor trei Ordonanțe cu caracter economic, iar Guvernul solicitând introducerea a trei puncte privind Legea armelor și munițiilor, Legea gazelor și organizarea și exercitarea profesiei de avocat Onofrei a apreciat că, în condițiile în care se supun dezbaterii parlamentare și ordonanțele de urgență cu caracter economic, Camera Deputaților ar fi trebuit să aibă o sesiune extraordinară mai lungă. „Partidele de opoziție, care au solicitat dezbaterea acestor ordonanțe în această sesiune extraordinară, ar fi trebuit să prelungească sesiunea extraordinară, dacă vor să fie adoptate aceste ordonanțe în această sesiune. Nu este suficient să-și exprime dorința, ci trebuie să-și exprime și voința. Acum mingea este în terenul opoziției”, a conchis senatorul PD-L de Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: