Mai puțini cerșetori în municipiul Suceava

Pe străzile municipiului Suceava mișună tot mai puțini cerșetori. În prezent Poliția Comunitară are în evidențe 48 de persoane care trăiesc din mila trecătorilor, în timp ce, în urmă cu doi ani, pe aceeași listă se regăseau 94 de cerșetori.
 

Șeful Poliției Comunitare, Viorel Horodenciuc, ne-a declarat că, în zilele de sărbătoare, în oraș mai apar aproximativ 30 de cerșetori din alte zone. El a adăugat că, în primele 6 luni din 2009, pentru practicarea cerșetoriei au fost aplicate 24 de amenzi cu valori cuprinse între 100 până la 500 de lei, iar în perioada similară a acestui an au fost date doar 3. Șeful Poliției Comunitare susține că anul acesta au fost aplicate foarte puține amenzi, întrucât angajații structurii pe care o conduce au fost puși să păzească șantierele ISPA și astfel au patrulat mai puțin prin oraș pentru a asigura liniștea și ordinea publică. Viorel Horodenciuc a ținut să precizeze că, oricum, majoritatea celor sancționați fie nu plătesc amenzile, fie se adresează Justiției, iar aceasta transformă amenda în avertisment. Printre aceștia se vor fi aflând și cerșetorii din parcarea Kaufland…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: