Fotografie de vacanță – Șefa mafiei

Pe bunica dinspre tata n-am cunoscut-o. A murit în tinerețe, puțin după 40 de ani, răpusă de cancer, o boală pe care o făcuse – cleveteau unii – ,,fiindcă obișnuia să bea prea multă vișinată… pe ascuns”.
 

O știu doar dintr-o fotografie care îmi trezește un sentiment straniu și pe care o privesc atunci când vreau să mă întorc în nopțile de bal ale vieții mele, nopți irosite la mese de joc, cu parteneri lunecoși din lumea interlopă. Viața mea are un amestec de prozaic și literatură. Cândva, cândva, ei, bine, n-o să mă credeți (știu că răspândesc un parfum de farsă și joc), mi se spunea „Șefa mafiei”… Dar „mafia”… era o adunătură de nebuni care trăiau, e adevărat, de pe o zi pe alta, dar n-ar fi omorât nici un fluture! Privesc din nou fotografia bunicii și îmi pare o femeie distinsă, decupată din rândurile învolburate ale lui Sabato și parcă aș fi eu la masa de joc, în zilele mele bune când, da, da, eram hotărâtă să răstorn munții. Fac din nou un salt din viață în literatură (dacă se poate spune astfel) și încerc să nu fiu tristă. În noaptea asta, în vis, voi merge poate din nou la bal… îmbrăcată în rochia de ocazie a unei bucurii primite cu chirie… Sufletul pe care îl caut hoinărește pe străzi îndepărtate. Hei, nu s-a întâlnit nimeni cu îngerul meu de pază?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: