Aproape că s-a decapitat

O bolnavă internată în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică a încercat să se sinucidă O femeie în vârstă de 42 de ani din Vicovu de Sus, internată în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică, a încercat să se sinucidă, tăindu-și gâtul cu un obiect tăios.
 

Nenorocirea s-a produs luni seară, în jurul orei 19. Victima a fost găsită într-o baltă de sânge, de una dintre asistentele medicale, care a și chemat ambulanța prin Serviciul de urgență 112. Pacienta a fost transportată inițial la Spitalul Municipal Fălticeni, fiind transferată ulterior la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”. Medicul urgentist Tiberiu Brădățan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, ne-a declarat că, înainte să ajungă la Suceava, bolnava a pierdut foarte mult sânge. „Pacienta avea o plagă circumferențială în zona gâtului. Avea mușchii cefei secționați aproape până la os. Noi am stabilizat-o și am trimis-o apoi la Clinica ORL «Sf. Spiridon» din Iași”, ne-a spus Tiberiu Brădățan, explicând că pacienta are șanse să scape cu viață, întrucât nu avea secționată nicio venă importantă. Cadrele medicale care s-au ocupat de caz la Suceava sunt de părere că bolnava nu avea cum să-și fi provocat singură o asemenea rană, întrucât tăieturile erau foarte adânci, mai ales în zona cefei. Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, instituție în subordinea căreia se află și Centrul de Recuperare și Reabilitare de la Sasca Mică, a demarat o anchetă internă în acest caz. Reprezentanții Direcției merg pe varianta tentativei de suicid, excluzând astfel posibilitatea ca o altă persoană să-i fi tăiat gâtul victimei. „Bolnava nu și-a provocat rănile cu un cuțit, ci cu un obiect tăios. Dacă ar fi avut un cuțit, la această oră nu mai era în viață”, ne-a declarat Florin Tărnăuceanu, șeful Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, care a adăugat că, din primele verificări efectuate la fața locului, personalul angajat din Centru nu s-ar face vinovat de nefericitul incident. „Dacă angajații nu o căutau și nu o găseau (n.n. – pe bolnavă) în timp util, acum era moartă”, a conchis Florin Tărnăuceanu. În Centrul de Recuperare și Reabilitare de la Sasca sunt internați 420 de bolnavi psihic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: