Pentru cererile prealabile de motorină cu acciză redusă

Termen prelungit

Până la finele primei etape, la APIA Suceava au fost depuse 72 de cereri de obținere a acordului, solicitări trimestriale venind doar de la 16 persoane
 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava anunță că termenul de depunere a cererilor de acord prealabil pentru obținerea ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură a fost decalat. Directorul coordonator al instituției, Angela Coroleucă, informează că producătorii agricoli care nu au înaintat solicitarea de acord prealabil în prima etapă, respectiv până la 28 iunie 2010, o mai pot face, la centrul județean, până la data de 10 septembrie 2010. Menționăm că, după obținerea acordului prealabil, emis de către APIA, în limita plafonului prevăzut de HG 408/2010, beneficiarii trebuie să vină și cu o cerere trimestrială pentru ajutorul de stat dat prin rambursarea diferenței de acciză. Cererea se depune până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se cere rambursarea și este însoțită de o situație centralizatoare referitoare la cantitățile de motorină achiziționate în trimestrul respectiv. Până la finele primei etape, la APIA Suceava au fost depuse 72 de cereri de obținere a acordului prealabil pentru motorina cu acciză redusă, solicitări trimestriale venind doar de la 16 persoane. Pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanice în agricultură se stabilește o acciză redusă de 21 euro pe mia de litri. Diferența dintre acciza standard și cea redusă se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: