„Cadastru general în comuna Moara”

Cartea funciară electronică o va înlocui pe cea existentă, Moara fiind, din punct de vedere cadastral, cea mai complexă comună din țară
 

Pe 18 august demarează, cu finanțare de la Banca Mondială, proiectul „Cadastru general în comuna Moara”, anunță directorul coordonator al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Suceava Romică Andreica, acesta fiind proiect pilot în județele Moldovei. „Suntem singurul județ din Moldova care am accesat acest proiect cu finanțare prin Banca Mondială care se desfășoară până în 2013. Și perspectivele sunt bune, de la anul urmând ca tot în județul Suceava – și în premieră pe zona Moldovei – în program să mai intre încă 23 de localități”, relevă dl Andreica. Șeful OCPI reliefează că finalitatea în ceea ce privește partea de cadastru o reprezintă înscrierea proprietăților într-o carte funciară electronică, care o va înlocui pe cea existentă. Comuna Moara este o unitate administrativ-teritorială de nivel mediu, cu un intravilan de 726 de hectare și 3458 de hectare de extravilan, ea fiind selectată să facă parte din program ca urmare a complexității cadastrale și a structurii proprietarilor existenți. Pe teritoriul comunei există teren aflat sub luciul de apă și suprafețe deținute de ADS, în preajma acesteia fiind construit un cartier rezidențial al Sucevei. De asemenea, prin Moara trece centura ocolitoare a Sucevei, pe teritoriul unității administrativ-teritoriale urmând a se ridica viitorul campus studențesc și a se amenaja unul dintre cele două depozite de deșeuri ecologice ale județului. „Este cea mai complexă comună din toată țara în ce privește cazuistica, Moara având și două sisteme de carte funciară și întinzându-se pe raza a mai multor comune cadastrale”, subliniază Romică Andreica. Programul național se bazează pe fonduri dintr-un împrumut extern de 47,7 milioane de euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI