UPU, asaltată (de prea multe ori) nejustificat

Gheorghe Flutur: „Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului «Sf. Ioan cel Nou» a devenit medicul de familie al întregului județ Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, s-a declarat îngrijorat de numărul mare al bolnavilor din județ care ocolesc medicii de familie din teritoriu și vin să-și trateze afecțiunile, indiferent de gravitatea lor, la Spitalul Județean „Sf. Ion cel Nou”.
 

Șeful administrației județene i-a convocat ieri la sediul Consiliului Județean (CJ) pe directorii Casei de Asigurări, Direcției de Sănătate Publică, precum și pe reprezentanții Asociației Medicilor de familie din Suceava, pentru a stabili cauzele și a identifica soluții la această problemă. Gheorghe Flutur afirmă că doar 40% din numărul total al pacienților care solicită ajutorul medicilor de la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului Județean au trecut în prealabil pe la medicul de familie. „Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului «Sf. Ioan cel Nou» a devenit medicul de familie al întregului județ. Spun asta deoarece foarte mulți pacienți vin direct la UPU, chiar dacă au roșu în gât, amigdalită, dacă s-au tăiat la o mână sau la un picior”, ne-a declarat șeful administrației județene, care a atras atenția asupra lipsei de colaborare dintre medicii de familie și colegii lor care își desfășoară activitatea în UPU sau în Ambulatoriul celei mai mari unități spitalicești din județ. „La UPU medicii nu mai fac față numărului foarte mare de pacienți. Vom monitoriza situația timp de o săptămână, ca să ne dăm seama de ce vin oamenii direct la Spitalul Județean. Doar 15% dintre cei care se prezintă la UPU își justifică urgența”, a spus președintele CJ. În acest context, Gheorghe Flutur s-a întrebat retoric care mai este rolul medicilor de familie, al dispensarelor și spitalelor teritoriale dacă pacienții cer ajutorul cadrelor medicale de la Spitalul Județean, indiferent de afecțiunile pe care le au. Amintim că, începând de luna trecută, Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou” este administrat de Consiliul Județean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: