Unii șefi de secții din Spitalul Județean nu solicită lunar necesarul de medicamente

Președintele Comisiei Medicamentului, structură înființată la nivelul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Mihai Crețeanu, a întărit miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, ideea că în farmacia unității spitalicești se găsesc medicamente.
 

Acesta a afirmat că medicamentele nu se regăsesc în secții din cauza unor șefi de secții care nu respectă contractul încheiat la nivel de secție cu conducerea unității. „Medicii-șefi de secții trebuie să estimeze lunar consumul de medicamente și să le solicite. Din nefericire, unii colegi șefi de secții au uitat să trimită necesarul, deși este trecut acest lucru în contract, și lasă la latitudinea Comisiei Medicamentului, formată din 12 colegi, ce au urgențele cele mai multe și care sunt mari consumatoare de medicamente. Este posibil ca în anumite luni nevoile să nu fie în concordanță cu ceea ce am estimat noi, comisia, și, dacă șefii de secții nu trimit necesarul, atunci apar lipsuri de moment”, a declarat Mihai Crețeanu, ce deține și funcția de șef al secției de Cardiologie a Spitalului Județean Suceava. În opinia acestuia, în unitatea spitalicească județeană „nu există o lipsă reală de medicamente”, iar acestea s-ar regăsi în secții sau măcar înlocuitorii anumitor medicamente ce lipsesc momentan „dacă colegii șefi de secții ar scrie condica consultând stocul din farmacie”. „Dar există o rutină, se prescrie ceea ce era obișnuit, fără să se uite dacă este un înlocuitor” a precizat Mihai Crețeanu. Acesta a subliniat că, de când este președintele Comisiei Medicamentului „niciun referat nu a venit, de la niciun șef de secție privind lipsa de medicamente”. „Există referate numai privind solicitarea de medicamente ce nu fac parte din lista celor uzuale din acordul cadru și pentru care se fac licitații sau se dă comandă”, a menționat Mihai Crețeanu, adăugând că mai există totuși unele probleme de scurtă durată, din cauza furnizorilor. Acesta a concluzionat că afirmațiile privind lipsa unor medicamente de bază sunt de fapt „glume răutăcioase ale unor colegi”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: