Un sucevean vrea să înființeze asociația transportatorilor ilegali de persoane

Acesta consideră că „organele statului desfășoară o acțiune concentrată, ilegală, imorală, inumană, înjositoare și de neexplicat de împiedicare a activității de transport ocazional cu autoturismul”
 

Un sucevean care se erijează în liderul transportatorilor ocazionali de persoane reclamă la Primăria Suceava faptul că i se interzice să stea sub pasarela rutieră de la Ițcani și să facă curse clandestine pe relația Ițcani-Rădăuți. Acesta este funcționar public la o instituție desconcentrată suceveană și pretinde ca, în timpul liber, să nu i se pună piedici în practicarea, cu jumătate de normă, a transportului „la ocazie”. „Avem o reclamație venită din partea unui transportator care se erijează în liderul transportatorilor ilegali de persoane și care cere primăriei ca, în termen de 30 de zile de la primirea cererii, să îi dăm voie să își desfășoare activitatea și să-și facă o asociație de transport. Noi am primit scrisoarea, nu am anunțat Poliția, dar i-am dat un răspuns”, subliniază viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi. În misiva adresată executivului local, prestatorul în cauză semnalează că transportatorii ocazionali de persoane cu autoturismul desfășoară o activitate utilă, indiferent de condițiile meteorologice, inclusiv în intervale de timp în care serviciile specializate autorizate nu au orar de lucru. Reclamantul spune că, muncind doar pentru a-și întreține familia, respectivii șoferi sunt tratați de organele statului ca fiind în ilegalitate, asupra lor luându-se măsuri drastice, începând de la amenzi de zeci de mii de lei și până la ridicarea plăcuțelor de înmatriculare ale mașinilor. „Consider ilegală, imorală, inumană, înjositoare și de neexplicat acțiunea concentrată a organelor statului, inclusiv campania denigratoare din presa locală, pentru împiedicarea activității de transport ocazional cu autoturismul. Vă solicit să dispuneți încetarea imediată a acesteia și să supuneți Consiliului Local eliberarea de autorizații pentru acest transport”, se subliniază în scrisoarea remisă primăriei, în care sunt reliefate și deficiențe în funcționarea transportului public și privat autorizate. Atribuirea autorizațiilor din municipiul Suceava s-a făcut cu acordul asociațiilor profesionale existente, în limita unui total de 370 de autoturisme care au capacitatea de a asigura și minimul de taximetre necesare pe timp de noapte. Șoferii pot să presteze activitatea de taximetrie, iar procedura de atribuire a noi autorizații se declanșează doar în situația în care se decide majorarea numărului acestora din urmă, prin hotărâre a Consiliului Local.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: