În aprilie 2011

Primăria Suceava trece la cea de a doua etapă de extindere și reabilitare a serviciilor de utilități

Administrației locale sucevene i-a parvenit aplicația pentru etapa a doua de investiții în sistemul de alimentare cu apă, canalizare și tratare-epurare, finanțarea urmând a fi asigurată în cadrul Programului Operațional Sectorial POS-Mediu.
 

Viceprimarul Viorel Seredenciuc spune că proiectele tehnice vor fi gata la începutul lui aprilie 2011, dată după care se va trece la organizarea licitațiilor pentru desemnarea firmelor executante. Dacă în cartierul Burdujeni problema este rezolvată prin investițiile în curs, așa-zisa a doua etapă a Programului ISPA are în vedere, în principal, extinderea rețelelor de utilități din Ițcani, precum și introducerea acestora din urmă în noile cartiere ale urbei, respectiv „Tătărași”, „Laniște” și cel adiacent bulevardului „Sofia Vicoveanca”. Astfel, extinderea rețelelor de alimentare cu apă se va face pe 76 de străzi cu circa 34 km, iar reabilitările vor viza 23 km de conducte de pe 67 străzi din toate cartierele, mai puțin centrul Sucevei. Rețelele de canalizare de pe 70 de artere vor fi extinse cu 34 km, iar cele de pe alte 15 străzi, în lungime de 4,5 km, vor intra în reabilitare. Totodată, sunt prevăzute intervenții la stația de tratare-epurare a apelor menajere municipale, la 60 de puțuri de la Stația de alimentare cu apă de la Berchișești, precum și la stația de tratare-epurare de la Mihoveni. Fondurile de care ar urma să beneficieze aglomerarea urbană Suceava-Salcea însumează peste 34 de milioane de euro, la nivelul întregului județ Suceava fiind prevăzute aproximativ 120 milioane euro, bani care vor fi accesați din fonduri de coeziune. În proporție de 98%, finanțarea este asigurată din fonduri europene, comunitățile locale prinse în program contribuind cu 2%. Valoarea totală a investițiilor din cea dintâi etapă a Programului ISPA este de 52,68 milioane euro, dintre care 33,442 milioane euro reprezentând finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene, 12,55 milioane euro – participare a Guvernului României și 6,68 milioane euro – împrumut de la banca germană KFW. Astfel, dacă anul acesta se va ajunge la o acoperire cu servicii de 83%, în etapa următoare doar 4% din suprafața Sucevei nu va mai avea apă și canalizare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: