Din cauza surpărilor

Costul șoselei de centură crește cu 1 milion de euro

Lucrările pentru realizarea șoselei de centură a municipiului Suceava, aproximate la 60 de milioane de euro, ar putea fi mult mai costisitoare după ce la ieșirea din Suceava către Fălticeni, pe traseul ce era deja creionat, au apărut serioase surpări de teren pe o porțiune de câteva sute de metri.
 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent miercuri în zona respectivă, împreună cu constructorul, au inventariat pagubele și au stabilit ca în câteva zile să fie realizată o schiță cu soluția tehnică ce va trebui implementată, astfel încât lucrarea să poată fi dată în folosință până la finele anului viitor, așa cum doresc oficialitățile locale și județene. Flutur a explicat că surpările de teren au fost cauzate de ploile masive din ultima perioadă și că se așteaptă de la specialiști soluția tehnică, al cărei cost se poate ridica la peste un milion de euro. „Situația aceasta ne va întârzia puțin, dar sperăm ca anul viitor, la final, să terminăm întreaga șosea ocolitoare și să scoatem traficul greu din mu-nicipiul reședință de județ”, a declarat Gheorghe Flutur. Șeful executivului județean sucevean a fost prezent și în cel de-al doilea capăt al șoselei de centură, în perimetrul localității Pătrăuți, acolo unde constructorul este în grafic cu realizarea unui pod cu o deschidere de peste 500 de metri, care va traversa râul Suceava. Această porțiune se speră să fie finalizată până la finele acestui an. „Sucevenii așteaptă de la noi să le oferim un oraș aerisit, unde primarul a pregătit deja modernizarea străzilor din interior, un iluminat public modern, o parcare subterană. Toate acestea concură ca Suceava să devină un real oraș turistic”, a spus în final Gheorghe Flutur.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI