Suceava

Comisie pentru „lăsarea la vatră” a 33 de polițiști comunitari

Concedierile se fac pe criterii profesionale, Poliția Comunitară trebuind să-și facă datoria cu un număr mai mic de oameni, susține primarul Ion Lungu
 

O comisie desemnată prin dispoziție a primarului Ion Lungu analizează și va stabili care dintre lucrătorii Direcției Poliției Comunitare din subordinea administrativului municipal sucevean vor fi disponibilizați în perioada care vine. Conform OUG nr. 63/2010 privind încadrarea în numărul maxim de posturi, din structura amintită vor fi „lăsați la vatră” 33 de agenți comunitari, edilul-șef precizând că la luarea deciziilor de concediere primează criteriile profesionale. „Noi trebuie să dăm afară 33 de polițiști comunitari, iar pentru aceștia s-a dat dispoziție de primar, prin care s-au stabilit o comisie și criteriile respective. Este o comisie condusă de secretarul municipiului, s-au întocmit niște chestionare, fiind vorba, cu predilecție, despre criterii profesionale”, arată șeful administrației municipale. Dl Lungu spune că o responsabilitate sporită va reveni șefului Direcției Poliție Comunitare, Viorel Horodenciuc, care va fi nevoit să-și facă datoria cu oameni mai puțini. „Autoritatea, responsabilitatea o are, în primul rând, șeful Poliției Comunitare, care trebuie să facă performanță cu un număr mai redus de oameni”, evidențiază primarul. La Poliția Comunitară, reducerile sunt de la 160 la 107 posturi, respectiv de 53 de posturi, 20 dintre ele fiind, de mai mult timp, declarate vacante și neocupate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: