Pe fondul imperativului reducerilor

Primăria Suceava încheie contracte cu 10 „implementatori” de proiecte cu finanțare externă

În noua organigramă este prins, de asemenea, și postul de arhitect-șef, funcție prevăzută prin lege, dar neocupată de mai mulți ani
 

Primăria Suceava va avea în organigramă un număr maxim de 733 de posturi în urma aprobării, ieri, de către consilierii locali, a noii organigrame și statului de personal, conform OUG nr. 63/2010, măsurile guvernamentale afectând aparatul propriu și serviciile publice de subordonare locală fără personalitate juridică. Cele 733 de posturi cuprind inclusiv funcțiile de primar, viceprimar și secretar al municipiului, dispozițiile actului normativ amintit neaplicându-se însă personalului finanțat din capitolele bugetare de asigurări și asistență socială, învățământ și sănătate. Până la data aplicării acestor reglementări, administrativul local sucevean avea un total de 843 de posturi, efectiv concediați fiind 33 de polițiști comunitari și 4 lucrători ai Serviciului de evidența populației; restul posturilor desființate figurau ca vacante și neocupate. Cu același prilej, au fost operate reorganizări în cadrul birourilor, serviciilor, compartimentelor serviciilor și direcțiilor aparatului de specialitate, aceste mișcări vizând atât structura funcțională, cât și numărul de lucrători. Astfel, este înființat Compartimentul de implementare a proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile, cu 10 posturi contractuale. Structura va funcționa în subordinea primarului, posturile respective având caracter temporar, cu existență condiționată de intervalul de timp în care sunt implementate proiectele cu finanțare de peste 10.000 de euro. În noua organigramă este prins, de asemenea, și postul de arhitect-șef, funcție prevăzută prin lege, dar neocupată de mai mulți ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: