Anularea Festivalului medieval – economie de 100.000 de lei la bugetul local

Fondurile se îndreaptă însă spre Asociația „Compania Teatrală Bucovina” Municipalitatea suceveană finanțează cu 100.000 de lei Asociația „Compania Teatrală Bucovina”, deblocarea acestei sume fiind aprobată ieri, prin hotărâre a deliberativului.
 

Demersul este urmare a unei noi licitații pentru acordarea de finanțare nerambursabilă pentru activitatea culturală, cea anterioară eșuând. Cauza o reprezintă prezentarea doar a unui competitor pentru disponibilitățile de la bugetul local. La bătaie a fost scoasă și suma de 100.000 de lei pentru organizarea Festivalului de artă medievală din luna august, însă, la noua sesiune, solicitantul, respectiv Complexul Muzeal Bucovina, nu s-a mai prezentat. Aceasta întrucât manifestarea culturală a fost anulată, președintele Gheorghe Flutur considerând că, pe fondul necazurilor provocate de inundațiile de la sfârșitul lui iunie, distracțiile nu se mai justifică. Finanțările nerambursabile se acordă, pe bază de proiecte, din fondurile publice pentru activități non profit de interes local. Beneficiari ai finanțărilor nerambursabile sunt persoanele fizice sau juridice fără scop patrimonial, respectiv asociațiile, fundațiile sau cultele religioase, în condițiile legii. De menționat este faptul că municipalitatea suceveană nu va mai acorda finanțări nerambursabile de la bugetul local, întrucât încasările la pușculița comună nu mai permit onorarea lor. Astfel, primarul Ion Lungu a pus în vedere că proiectele neadjudecate până la această dată nu vor mai fi scoase la licitație.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: