Una dintre problemele cu care județul Suceava se confruntă anual în sezonul polios

Torențialitatea

Ministerul Mediului va aloca județului Suceava bani din Fondul de Mediu pentru lucrări de corectare a torenților și de îndiguire. Anunțul a fost făcut marți de șeful executivului județean sucevean, președintele Gheorghe Flutur, care a declarat că a solicitat responsabililor de la minister să catalogheze județul Suceava ca unul dintre cele mai vulnerabile când vine vorba de posibile inundații.
 

Președintele Consiliului Județean Suceava a spus că, în ce privește prioritățile pentru bazinele hidrografice Suceava, Moldova, Bistrița și Siret, acestea vor fi stabilite de comun acord cu cei de la Apele Române. „Legat de urgențele în județul Suceava, vreau să spun că am cerut ministrului mediului să ia în calcul județul Suceava ca unul dintre cele mai vulnerabile județe la inundații, din cauza fenomenului de torențialitate, care e tot mai frecvent în ultimii ani. Este vorba adică de ploi dese, dar de scurtă durată și de o intensitate foarte mare. Urgențele pe care le-am stabilit ar fi pârâul Ruda, care a creat mari probleme localității Dornești, apoi repararea digului în municipiul Suceava, apoi ar fi pârâul Remezău, Sucevița și multe alte porțiuni pe râurile Suceava, Moldova și Siret, pentru care așteptăm bani de la guvern”, a precizat președintele CJ. Gheorghe Flutur a ținut să menționeze și faptul că ministerul economiei, prin câteva societăți din subordine, va sponsoriza refacerea unor obiective calamitate din județ, în special poduri și podețe de pe drumurile comunale și județene. Președintele CJ a amintit aici societatea Hidroelectrica SA care, după toate datele deținute, va pune la bătaie cel mai probabil suma de peste 1,5 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: