Suceava

Repararea podului de utilități afectat de inundații costă 6 miliarde de lei vechi

Aproape 600.000 de lei (6 miliarde de lei vechi) costă refacerea estacadei de susținere a conductelor de termoficare și a celor de alimentare cu apă potabilă de peste râul Suceava.
 

Aceasta, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi pus pe masa de dezbateri a Consiliului Local privind expertizarea, proiectarea și execuția în regim de urgență a lucrărilor de recuperare a obiectivului din albia cursului de apă care trece prin preajma fostei zone industriale burdujenene. Reamintim că, din cauza viiturii de pe Suceava de la finele lui iunie, un picior al „podului tehnologic” din aval de Bazar, inclusiv două grinzi aferente, au cedat sub presiunea șuvoiului, două conducte de apă rece din cadrul Programului ISPA fiind rupte. De asemenea, amenințată a fost, și mai este, magistrala de transport a agentului termic, în pericol fiind pusă alimentarea cu apă caldă menajeră a municipiului reședință de județ. Inițial, conducerea administrației locale anunțase că se va renunța la intervențiile de reparare a „podului tehnologic” de traversare cu utilități a râului Suceava, primarul Ion Lungu precizând că plauzibilă este plasarea conductelor pe estacada tehnologică din preajmă, amenajare care a scăpat nevătămată de puhoaie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: