Astăzi, în ședințe publice

Aproape 500 de dascăli se luptă pentru suplinire calificată

Astăzi încep la Inspectoratul Școlar Suceava ședințele publice de repartizare a dascălilor care vor să continue activitatea de suplinire calificată și a celor care optează pentru suplinire calificată în urma concursului de titularizare.
 

Pentru suplinire calificată s-au înscris 147 profesori ce doresc continuitate pe post și 347 candidați ce au obținut note între 5 și 7 la concursul de titularizare din acest an. Ei au la dispoziție 402 posturi netitularizabile complete și 446 incomplete, scoase la concurs, la care se adaugă și cele 50 posturi titularizabile neocupate, care au devenit netitularizabile. Posturile pentru suplinitori vor fi ocupate atât de profesori pregătiți, care au luat note mari la titularizare, dar n-au putut ocupa un post, dar și mai slab pregătiți, dascăli cu note de 5-6. În prima situație se vor afla candidații la limba română, unde există doar 3 posturi titularizabile, aici existând 5 candidați care au obținut note între 9,00 și 9,65. Tot la această disciplină, 17 concurenți au fost notați între 8 și 9, iar alți 17 – între 7 și 8. Oferta posturilor netitularizabile complete cuprinde aproape toate specializările, iar la unele discipline sunt zeci de locuri vacante – 51 pentru învățători, 45 pentru educatori, 37 pentru pregătire/instruire practică, 21 limba română și câte 18 pentru profesor itinerant/de sprijin și matematică. La începutul acestei săptămâni s-a desfășurat ședința publică pentru detașare la cerere, pentru cadrele didactice care au vrut să-și schimbe catedra cu una mai aproape de domiciliu sau din alte motive. S-au înscris pentru detașare la cerere 39 cadre didactice, dintre care doar 18 au ocupat posturile vizate. Cinci dascăli nu au optat pentru niciun post, iar ceilalți au absentat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: