În contul sinistraților din județ

Prefectura a adunat peste 20.000 de euro

> Cele mai mari sume au fost depuse de Curtea Constituțională, Direcția Regională pentru Operațiuni Vamale București, IJP Suceava și Asociația „Pompierii Bucovinei” > Printre persoanele fizice donatoare se numără și un deținut, care a dat 100 de lei pentru sinistrați
 

O sumă de aproximativ 85.000 de lei noi (peste 20.000 de euro) a fost strânsă din donații în contul deschis de Prefectură la Trezoreria municipiului Suceava pentru sinistrații de pe urma inundațiilor din luna iunie. Banii strânși ar urma să fie cheltuiți pentru lucrările necesare la instalațiile electrice ale caselor care se reconstruiesc în zonele calamitate. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, remis ieri, în contul deschis pentru sinistrații din județul Suceava, cea mai mare sumă, de 50.000 de lei, a fost depusă de Curtea Constituțională, ca ajutor umanitar din fondul președintelui instituției, urmată de Direcția Regională pentru Operațiuni Vamale București, cu 9.800 de lei, și Inspectoratul Județean de Poliție Suceava și Asociația „Pompierii Bucovinei”, cu câte 5.000 de lei fiecare instituție. Printre deponenții de donații în contul deschis de Prefectură se numără și mai multe persoane fizice care au donat sume între 100 și 2.000 de lei. De remarcat este că în cont apare și donația unui deținut, care a depus 100 de lei. Prefectul Sorin Popescu se înscrie și el pe listă cu o donație de 2.000 de lei, în timp ce subprefectul județului, Angela Zarojanu, a donat de 10 ori mai puțini bani decât prefectul. Prefectul și-a exprimat intenția ca suma de bani adunată să fie cheltuită în scopul efectuării lucrărilor necesare pentru instalațiile electrice ale caselor ce vor fi reconstruite pe raza județului. El a făcut această propunere Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, care urmează să aprobe modul de cheltuire a acestor sume.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI