Peste o cincime din posturile de la primăriile din județ vor fi desființate

Luni, administrațiile locale vor obține, la ANFP, avizul pentru modificarea organigramelor și pentru concedierile de personal > Din peste 8000 de posturi administrația locală, ar urma să fie desființate circa 1700, atât ocupate, cât și vacante, ceea ce înseamnă în jur de 21% din total
 

Luni, pe 26 iulie, toate primăriile din județul Suceava vor prezenta propuneri de noi organigrame la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, în vederea obținerii avizului pentru viitoarele restrângeri de posturi și concedieri de personal. De miercuri, lucrători ai aparatului de specialitate ai Consiliului Județean sunt în teritoriu, tocmai pentru a îndruma și asista pe edilii-șefi și responsabilii din cadrul executivelor locale în operațiunea de reconsiderare a schemelor de angajați și a statelor de funcții. Președintele CJ, Gheorghe Flutur, spune că demersul este necesar și obligatoriu, chiar dacă provoacă și unele neplăceri. El crede că, în compensație, ar trebui identificate soluții de înființare de noi locuri de muncă, sectorul privat fiind cel care ar putea prelua lucrătorii disponibilizați. „Toate administrațiile locale au obligația de a se încadra în standardele de personal. Nu dorim să facem o glorie din a da oameni afară, pentru că, după părerea mea, trebuie să ne gândim la noi locuri de muncă și, dacă se poate, acestea trebuie să fie în sectorul privat”, relevă dl Flutur. Șeful administrației județene susține că aplicarea standardelor de personal urmărește ajustări în aparatul propriu al primăriilor și intrarea într-o disciplină financiară foarte riguroasă începând cu 2010. Gheorghe Flutur relevă că, din peste 8000 de posturi din administrația locală, desființate ar urma să fie circa 1700, atât ocupate, cât și vacante, ceea ce înseamnă în jur de 21% din total.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: