Comisia de fond funciar a validat restituirea a 240 ha către ASAS București

Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, care funcționează pe lângă Prefectura Suceava, a validat, în ultima ședință, reconstituirea dreptului de rigoare asupra a 2466 de hectare de terenuri, dintre care 1476 hectare suprafețe forestiere și 990 hectare suprafețe agricole.
 

Membrii comisiei și-au dat votul asupra a 122 hotărâri, beneficiare ale acestora fiind 144 persoane fizice și 7 persoane juridice. În ceea ce le privește pe acestea din urmă, vizate sunt comunele Capu Câmpului, Breaza și Fundu Moldovei, Obștea Vicovu de Jos, două parohii din comuna Bunești, precum și Academia de Științe Agricole și Silvice (ASAS) „Gheorghe Ionescu-Șișești” București. Monica Tătaru, purtător de cuvânt al Prefecturii, declară că, astfel, au fost date 13 hotărâri de validare a unor terenuri agricole cu amplasament, acestea reprezentând o suprafață totală de 956 de hectare și adresându-se la 39 de persoane fizice, o comună și două unități de cult. Tot aici, hotărâre favorabilă a primit ASAS, forul academic din Capitală alegându-se cu o suprafață validată de 239,61 hectare. În cazul a 5 hotărâri, tot atâtea persoane fizice se vor bucura de acordarea de despăgubiri pentru suprafața revendicată de 22 de hectare de teren agricol, iar alte 16 hotărâri se referă la validări de 1459 de hectare de vegetație forestieră cu amplasament, în cauză aflându-se 82 de viitori proprietari particulari, două administrații locale și Obștea Vicovu de Jos. Pe de altă parte, 3 hotărâri au ca urmare doar reconstituirea dreptului, 12 se referă la constituirea terenului aferent locuinței, 13 decizii consacră validări de amplasamente, în timp ce 28 de hotărâri au ca obiect modificări de poziții. Nu în cele din urmă, 32 solicitări ale virtualilor proprietari sau ale moștenitorilor acestora au fost invalidate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: