Desi are foarte multa munca de teren si 8 masini

DSP trebuie sa se descurce cu o cota de benzina la jumatate fata de necesar

Centrele teritoriale de sanatate publica din judet nu se vor desfiinta, asa cum preconizase initial Ministerul Sanatatii, în contextul restructurarii directiilor de sanatate publica din tara, ci vor deveni puncte de lucru ale DSP. Este o informatie ajunsa la conducerea directiei sucevene „pe surse”, fiindca, deocamdata, oficial nu a sosit nimic de la minister în ce priveste reducerea de posturi de care se vorbeste de mai multa vreme.
 

Singura schimbare care va interveni în existenta acestor centre este ca sefii lor nu vor mai primi indemnizatia de conducere, a declarat ieri directorul DSP Suceava, dr. Alexandru Lazareanu. „Noi suntem interesati sa ramâna aceste centre, fiindca trebuie sa ai un control în zona respectiva. Important este ca nu ni se va dezorganiza activitatea de monitorizare a apei, care intra în atributia lor”, a spus seful DSP.
Reamintim ca în judetul Suceava functioneaza 5 astfel de centre – la Falticeni, Radauti, Câmpulung, Vatra Dornei si Gura Humorului – ele având în atributie, în principal, monitorizarea starii de sanatate din zonele respective, în special în caz de epidemii sau calamitati, a apei potabile, dar si altele.
Referitor la reducerea unor posturi, tot „pe surse”, directorul DSP a informat ca a aflat ca, pâna la urma, vor disparea 16, nu 70, cum se aflase initial. Practic, spune dr. Lazareanu, „nu trebuie sa dam niciun om afara, fiindca au tot plecat si n-am mai angajat pe nimeni”. El mai spune ca si asa unii salariati ai DSP sunt „foarte încarcati cu sarcini de serviciu, iar volumul de munca s-a dublat”.
Preocuparea numarul unu a conducerii DSP este acum încadrarea în bugetul alocat si reducerea unor cheltuieli, iar în acest sens, aflam, s-au facut pensionari, s-au redus sporurile acordate unor salariati si se vor reduce salariile cu 25%, conform legii. Un punct nevralgic ramâne însa consumul de benzina, care ar trebui redus, având în vedere ca de acum institutia trebuie sa se încadreze în cota de 150 de litri pe luna, lucru „imposibil”, spune Alexandru Lazareanu: „Noi avem 8 masini, iar majoritatea consuma 10-11 litri la suta de kilometri. Sunt de parcurs multi kilometri. Numai masina care recolteaza probe de apa în zonele Humor si Suceava face chiar si 3000 de kilometri. La noi se face si distribuirea vaccinurilor, apoi sunt cei care merg pe teren si autorizeaza obiective, nu poti sa-i trimiti pe jos. Am facut un calcul sa vedem câta benzina ne-ar trebui în cadrul contractelor pe care le avem cu primariile. Cred ca pentru asta nu ar trebui sa intram în cota de benzina, ci s-o luam separat, din valoarea contractului”, a precizat directorul Lazareanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: