Dupa 2 ani

Banii din Fondul european de solidaritate ajung în localitatile inundate

Alesii judeteni au hotarât ieri, în sedinta ordinara, repartizarea a 11 milioane de lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Consiliului Judetean catre localitatile afectate de calamitatile naturale din iulie 2008 si aflate în extrema dificultate.
 

Selectarea acestora s-a operat prin aplicarea criteriilor votate de consilieri într-o întrunire anterioara, fondurile alocate urmând a fi utilizate la refacerea, consolidarea si dezvoltarea infrastructurii de pe raza unitatilor teritorial-administrative în cauza. Banii provin din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene pentru decontarea cheltuielilor publice eligibile cu operatiunile de înlaturare a pagubelor provocate de inundatiile de la finele lui iulie 2008, suma de 14,8 milioane de lei, repartizata autoritatilor judetene, prin HG nr. 617/2010, fiind trecuta, anterior, prin rectificare, în bugetul propriu al Consiliului Judetean, la subcapitolul de cheltuieli „Fond de rezerva bugetara”. Acordul cu Guvernul României prin care judetului Suceava îi sunt repartizate 14,8 milioane de lei destinate îndepartarii pagubelor facute de revarsarile de ape din urma cu 2 ani a fost semnat în noiembrie 2009.
Reamintim ca, la sfârsitul lui februarie 2009, presedintele CJ Gheorghe Flutur a cerut si a obtinut, în Comisia de buget a Parlamentului European de la Bruxelles, activarea Fondului de solidaritate pentru judetele din nordul si estul Ro-mâniei afectate de calamitatile de la sfârsitul lunii iulie 2008. Este vorba despre Maramures, Suceava, Botosani, Neamt si Bacau, suma solicitata atunci fiind de 11 milioane de euro. Aceasta dupa ce, în august 2008, seful CJ s-a adresat în scris europarlamentarilor români, carora le-a solicitat sa sustina, la Parlamentul European, demersurile de deblocare a sprijinului financiar de urgenta din Fondul comunitar de solidaritate. Ploile torentiale si revarsarile de ape din 24-29 iulie 2008 au distrus, în diferite proportii, drumuri comunale în lungime de 1004 km, 2 km de drumuri nationale, 3 km de sisteme de alimentare cu apa si aproape 80 km de drumuri judetene. Stricaciuni au suferit si 81 de poduri si 563 de podete.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: